Red Velvet Cupcakes

[:en] 

Red Velvet Cupcakes

 

Makes about 10-12 servings

Ingredients:

  • Cake Batter
  • 2 2/3 cups (310g) cake flour
  • 2 tbsp (16g) unsweetened cocoa powder
  • 1 tsp (5g) baking soda
  • 1 tsp (5g) salt
  • 1/2 cup (113g) unsalted butter, room temperature
  • 1 1/2 cup (300g) sugar
  • 2 eggs
  • 1 cup (220g) vegetable oil
  • 1 tsp (5ml) white vinegar
  • 2 tsp (10g) vanilla extract
  • 1 cup (240g) buttermilk, room temperature
  • 1- 2 oz (30g) red food coloring gel

 

  • Cream Cheese Frosting:
  • 17 oz (500g) cream cheese, room temperature
  • 1 1/3 cup (300g) heavy whipping cream, chilled
  • 1 tsp (5g) vanilla extract
  • 1 1/4 cup (156g) powdered sugar
 Directions
  1. Preheat oven to 350F (180C). Grease with butter and dust with flour the Cupcake pans
  2. In a large bowl sift together the flour, cocoa powder, baking soda and salt and whisk to combine.
  3. In another bowl mix butter with sugar until combined. Incorporate eggs one at a time. Mix in oil, vinegar,vanilla extract and buttermilk. Incorporate flour mixture until well combined.
  4. Gradually add red food coloring until the desired color is reached.
  5. Pour the batter evenly into the prepared Cupcake pan.
  6. Bake for about 30 minutes until a toothpick inserted into the center comes out clean.
  7. Let pans cool on a cooling rack for 10 minutes.
  8. Remove the Cupcakes from the Pan and let it cool
  9. Prepare the frosting. In a bowl sift the powdered sugar. Beat the cream cheese with powdered sugar and vanilla extract until smooth.
  10. In another bowl whip the cream until stiff peaks form. Gradually fold into the cream cheese mixture until well combined.
  11. Place the Cupcakes  on your serving plate.
  12. Frost the Cupcakes
  13. Decorate the cake with Sprinkles

 

The Cupcake is ready to serve, Enjoy !

[:de]

www.maxroeder.com 

 10-12 Cupcakes

Zutaten:

  • Teig
  • 2 2/3 cups (310g) Mehl
  • 2 tbsp (16g) Kakao Pulver
  • 1 tsp (5g) Backpulver
  • 1 tsp (5g) salz
  • 1/2 cup (113g) Butter, Zimmer temperatur
  • 1 1/2 cup (300g) Zucker
  • 2 Eier
  • 1 cup (220g) Öl
  • 1 tsp (5ml) weißer Essig
  • 2 tsp (10g) Vanille extrakt
  • 1 cup (240g) Buttermilch, Zimmer temperatur
  • 1- 2 oz (30g) Rote Lebensmittelfarbe

 

  • Cream Cheese Frosting:
  • 17 oz (500g) Philadelphia Streichkäse (Doppelrahmstufe), Zimmer temperatur
  • 1 1/3 cup (300g) Schlagobers, kalt
  • 1 tsp (5g) Vanille extrakt
  • 1 1/4 cup (156g) Staubzucker
 Zubereitung:
  1. Ofen auf 180C vorheizen . Cupcakes förmchen mit Papierförmchen auslegen.
  2. In eine Große Schüssel Mehl, Kakao Pulver, Backpulver und Salz zusammen rühren.
  3. In eine Zweite Schüssel Butter und Zucker Schaumig mixen. Eier, Öl, Essig, Vanille Extrakt und Buttermilch dazu geben und mixen bis es eine Masse er gibt.
  4. Rote Lebensmittelfarbe dazu geben bis der Teig die Gewünschte Farbe hat.
  5. Als nächstes, befüllt man die Cupcakes Förmchen die man davor mit Papier auslegt hat.
  6. Bei 180C  30 minuten lang Backen ( Zahnstocher probe)
  7. 10 minuten abkühlen lassen .
  8. Danach aus der Cupcakesform/Blech raus nehmen und auskühlen lassen.

 

  1.  Frosting/ Creme:
  2. In eine Schüssel Staubzucker durchsieben und mit Vanille Extrak und  Frischkäse ( Philadelphia Doppelramstufe) mixen.
  3. In eine Zweite Schüssel die Sahne steif schlagen und Vorsichtig  unterheben. Bis es eine einheitliche Masse ergibt. ( Am besten über Nacht im Kühlschrank lagern und am Nächsten Tag verwenden )
  4. Mit einer Spritztüte das Frosting auf die Cupckaes verteilen.
  5. Mit Bunten Sträuseln, gehackten Pistazien oder Früchten dekorieren
  6. Für 1-2 Stunden im Kühlschrank kühlen und Genießen.

Lasst euch die Cupcakes schmecken!

[:]